Teak havemøbler

Teaktræ har i en længere periode haft en opblomstring som træsort; og det med god grund. Træet er én af de hårdeste træsorter, og derfor er teaktræ bl.a. skræddersyet til at stå udenfor i det - til tider - lunefulde danske forårs- og sommervejr. Teaktræ blev - og bliver stadig - brugt som skrog til de fleste træbåde, hvilket giver endnu et fingerpeg om, hvor hård en træsort, der egentlig er tale om.

Danskernes foretrukne træsort til havemøbler

Teaktræ er i dag populært som aldrig før; faktisk er det danskernes foretrukne træsort, når hr. og fru. Danmark skal vælge havemøbelsæt. Det skyldes først og fremmest træets hårdhed - som tidligere nævnt - men også træets flotte glød, som især kommer til sin ret, når sommersolen skinner ufortrødent på det brunlige teaktræ. Havemøbler i teaktræ behøver ydermere ingen træbeskyttelse. Men det er først i de senere år at teaktræ virkelig er kommet på mange af villaejernes læber.

I starten af 50’erne og 60’erne var teaktræ mange danske designeres foretrukne træsort. Danske designpioneer som: Børge Mogensen, Arne Jacobsen og Hans Wegner lod sig alle kraftigt inspirere af teaktræet, når de skulle designe og bygge møbler. En dansk designklassiker som Arne Jacobsens 7’er stol er - blandt flere - en stol som er bygget op ved brug af teaktræ. Ligeledes er Hans Wegners sybord endnu et godt eksempel på et møbel, hvor teaktræet er omdrejningspunktet, og listen er meget længere. I de efterfølgende år - fra slutningen af 60’erne til starten af 90’erne - havde teaktræsmøbler ikke samme tiltrækningskraft. Men inden for de sidste 15-20 år har teaktræsmøbler virkelig opnået en renæssance; og det gælder især også for havemøbler lavet i teaktræ.

Teak havemøbler frem for plastik havemøbler

I 80’erne og 90’erne var de karakteristiske, hvide plastik havemøbler nærmest et allemandseje rundt omkring i de danske parcelhuskvarterer og sommerhusområder. Men flere og flere har langsomt fået øjnene op for teaktræet som substitut for de ret ukomfortable hvide plastik havemøbler. Hos Havemøbelshoppen er vi lettere nostalgiske overfor de gamle plastik havemøbler, men vi har også måtte sande, at teaktræet som træsort simpelthen har udkonkurreret de - til tider - ret vakkelvorne møbler lavet af plastik. Derfor er vi yderst stolte for at kunne præsentere ét af Danmarks bredeste udvalg inden for teaktræ havemøbler.

Bredt udvalg inden for teaktræ havemøbler

Når de lune sommeraftener er mange, er et godt teaktræ havemøbelsæt at foretrække. Det smukke Dala 280 Paris havemøbelsæt er her det oplagte valg, når der skal hygges på terrassen med grillaftener og snobrød. Bordet har ydermere et udtrækningsbord, så der nemt kan samles endnu flere omkring teak havebordet, hvis behovet altså er til det.

Vi har også diverse havestole og havebænke i teak, som alle er nemme at behandle. De kræver nemlig ingen maling men derimod blot oliebehandling. Èn af vores personlige favoritter er Blokhus’ 3 personers bænk, som er lavet i massivt teaktræ. Denne bænk er én af vores storsælgere. Det skyldes måske, at bænken minder mange nationalromantikere om hyggelige sommerferier i det nordjyske sommerlandskab ved Blokhus.  

Hos Havemøbelshoppen vil vi gerne udtrykke vores taknemmelighed for, at teak havemøbler er populære som aldrig før; vi ved nemlig - om nogen - hvor holdbare og flotte disse er.

1 til 60 ud af 203

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

1 til 60 ud af 203

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4