Liggestole

38 vare(r)

pr. side

38 vare(r)

pr. side

Liggestol, solvogn og solseng til haven

En liggestol i haven er det skønneste møbel. Det er dejligt at have en liggestol, solvogn, eller solseng stående klar i haven til, når solen kommer frem og man kan lægge sig og nyde de varme solstråler. Hos Havemøbelshoppen fører vi et stort udvalg af solvogne i flere forskellige materialer, udformninger og prisklasser.

 

Forestil dig bare at vågne op en morgen i din ferie, solen er allerede lun, du kan nyde din morgenmad udendørs, og mens du sidder der kan du høre haven og området summe af liv. Når du er mæt og glad, kan du nyde din formiddag i din nye liggestol. Du kan både læse, høre musik, spise snacks med lethed. Det kan du, fordi din nye liggestol nemt kan justeres, så du får muligheden for at vælge flere forskellige positioner, der gør det behageligt for dig, at nyde livet udendørs, uden at du kun kan læse, når du ligger på maven, fordi rygstøtten kan holde sig halvt oprejst, så du både kan slappe af og nyde dig bog eller avis på samme tid. Du får heller ikke smerteligt ondt i dine ribben og ryg af at ligge fladt på jorden og holde overkroppen højt.

 

Når formiddagen langsomt passerer og det bliver hen på eftermiddagen, kan du så positionere dig, så du kommer længere ned i din stol, eller måske trille din liggestol ind i skyggen, og nuppe dig en lille lur, inden du senere skal nyde godt af mad fra grillen eller feriekøkkenet.

 

Du behøver selvfølgelig ikke have ferie, for at nyde tiden i din liggestol eller solseng. Efter en lang arbejdsdag er det også et skønt møbel at komme hjem til. Nyd et glas af din yndlingsvin, drink, saft eller sodavand på terrassen, mens du synker tilbage i den bløde hynde og lader dagen glide i baggrunden.

 

Selv i sensommeren og efteråret, kan en solseng eller liggestol være en skøn måde at få lidt luft. Så kan du ligge der og se årstiderne skifte, mens du hygger dig med et tæppe.

 

Med en liggestol kommer du også op i højden, og skal dermed ikke ligge helt nede på jorden, som andre, der ikke har den luksus at have en liggestol eller solseng i deres haver og derfor må ty til at lægge sig på tæpper. Det kan være rart at være lidt hævet, så der ikke kravler smådyr frem og hilser på dig og din sommeris, som du selvfølgelig ikke vil dele. Samtidigt er det også bedre for kroppen at ligge på et mere fast underlag.

 

Leder du efter havestole eller haveborde? Hos Havemøbelshoppen har vi et stort udvalg af havemøbler i mange forskellige materialer.

 

Liggestole i flere materialer

De primære materialer er træ, antracit og polyrattan flet. Hvis du vælger en liggestol i træ, vil den med tiden falme i farven, hvis du ikke behandler den med olie. Vedligeholdelsen kan du klare ved at give din liggestol en god vask med en hård børste, og derefter slibe eventuelt skidt og snavs væk. Sidste skridt er at påføre ædeltræsolie på din liggestol, solvogn eller solseng i træ, så er den god som ny og klar til at tjene dig, mange år fremover.

Vores andre typer liggestole kræver ikke samme grad af vedligeholdelse og bør faktisk kun tørres af med en klud, når de sættes i skuret for vinteren.

 

Vi har både solvogne og liggestole med og uden hjul. Det er selvfølgelig lettere at flytte rundt på din solvogn, hvis den har hjul, så hvis du regner med at skulle flytte en del rundt på din solvogn, kan det naturligvis anbefales at anskaffe sig en model, der er udstyret med hjul.

 

Hynder til liggestol, solvogn eller solseng

De fleste foretrækker også at have en hynde at ligge på, når de ligger i liggestolen. Den gør det selvfølgelig mere blødt og behageligt at ligge og nyde solen. Den kan også være en fin redning til de dage, hvor man lige har glemt, at den danske sommer kan være en hed affære, og hvor man på det nærmeste bliver en anelse chokeret, når ens stol er brandvarm at sidde på.

 

Vores udvalg af hynder er bredt og vi forhandler flere forskellige farver. Næsten alle vores hynder passer til alle vores liggestole, solsenge og solvogne - hvilket er ret smart, så du ikke behøver rendt rundt og bruge tid på at finde de rigtige mål, eller må ærgre dig, hvis du netop havde fundet én du synes var ekstra fin, men som så ikke passede til din liggestol. Selve solvognen, kan sagtens stå ude hele sommeren, men du skal dog huske at tage hynderne ind for natten, da de ikke har godt af, at der kommer dug og regn.

 

Placering af din solvogn

De fleste foretrækker at ligge i læ, når de skal nyde solen, derfor anbefales det også, at du placerer din solvogn eller liggestol i et hjørne af haven, hvor der evt. er godt læ fra hækken, eller på terrassen, der støder op til husmuren. På den måde får du typisk mest ud af din solvogn og får den brugt mest muligt.